Az olcsó hús és a fotózás esete – ami a kedvező esküvői fotós ár mögött van

szentendrei05.jpg

Mondjuk szalámit akarsz enni vacsorára. Pásztázod a hűtőpultot: olasz sonka, pácolt tarja és örök kedvenced, a békebeli magyar Pick szalámi – mellette pedig egy kicsit hasonló, szeletelt csomagolt valami, amin nagy fekete betűkkel ott virít: akció.

Sok a kiadás egy esküvőn. És sok a váratlan kiadás is. Bizony, észnél kell lenni, mert könnyen kiszalad az ember a költségvetésből. Lefoglalni a legjobb helyet, kiválasztani a legszebb ruhát, a legkreatívabb dekort, a legolcsóbb esküvői fotóst.

Csábító, amikor a sok magas esküvői fotós árajánlat között találunk egy-egy 60-70000 forintos ajánlatot, ahol ráadásul még ajándék fotókönyvet, jegyesfotózást is kapunk. Csábító, mint az akciós szalámi a Pick mellett.

Az esküvői fotózás azonban nem szalámi, amivel legfeljebb az aznap esti gasztronómiai élményen esik csorba.

Legjobb esetben csak egyszer van esküvőd: nem mindegy, kinek a kezébe adod az emlékeidet. A legfontosabb, hogy körültekintően válassz esküvői fotóst. Amikor a költségvetést tervezed, először kérj be néhány árajánlatot, hogy tudd, kb. mennyibe kerülnek az igényes szolgáltatók a környéken – itt Pécsen nagyon élesen elválik ár szerint a profi és a hobbifotós árajánlata. Ha megvannak az ajánlatok, akkor beszéljétek meg, hogy az összes esküvői szolgáltatás közül melyik az, amiben a legmagasabb minőséget szeretnétek és hogy mi az, amivel kapcsolatban tudtok kompromisszumot kötni.

Sajnos sokan munka melletti könnyű pénzkeresetnek tekintik az esküvői fotózást, de érdemes tudni, hogy egy bizonyos ár alatt lehetetlen igényes munkát végezni úgy, hogy biztonságban is legyenek az emlékeid.

Az olcsó fotós nagy valószínűséggel a munkahelyéről rohan az esküvődre és a szabadidejét áldozza rád. Ezért sajnos az is előfordulhat, hogy ebből minél kevesebbet akar adni neked. Az olcsó árajánlat mögött ritkán van meg az a biztonság, hogy a szolgáltató jó minőségű felszereléssel rendelkezzen és pótfelszerelés is legyen nála. Bár nem gondolom, hogy a felszerelés teszi a jó fotóst, a tartalékgép, ha nem is életet, de emlékeket menthet egy váratlan technikai probléma esetén.

Egészen biztos, hogy az olcsó árajánlat nem fedezi az adattárolás díját, az utómunkát a folyamatos szakmai fejlődést, a jogtiszta szoftvert és még sorolhatnám.

Gondold át, hogy mi az, ami megmarad az esküvődből. Elsősorban remélhetőleg a házasság maga. Másodsorban az emlékeid. Tiszteld meg őket azzal, hogy gondod van rájuk.

Fontos neked, hogy fontos legyél az esküvői fotósodnak?

Previous
Previous

Hogyan válassz esküvői fotóst?