Hogyan válassz esküvői fotóst?

urhennakonyv-11.jpg

A válasz rövid: esküvői fotóst úgy válassz, amilyen körültekintéssel kiválasztod a menyasszonyi ruhát, a helyszínt, az időpontot. Sőt! Mindezek igazából azon az egyetlen fontos napon bírnak jelentőséggel, az esküvői fotókat pedig jó esetben egy életen át nézegeted. Ha rám hallgatsz, akkor az alábbi pontok mindegyikét figyelembe veszed a választás előtt. Ne aggódj, sok magas színvonalú szakember dolgozik már a mi szakmánkban, biztosan találsz megfelelőt Pécsen is és másutt is az országban. Azt azonban javaslom, hogy ne az esküvő fotózás alacsony ára legyen a döntő, inkább az alábbi szempontok.

Szóval milyen is a jó esküvői fotós?

  • Ez a szakmája, a munkája, a hivatása. Ez annyit jelent, hogy rá tudja szánni azt a közel 50 munkaórát képeitekre, amire szükség van, mert ez a főállása.

  • A látásmódja közel áll a a tiédhez. Ha például pálmafás hátteret szeretnél mögétek photoshop-poltatni, semmiképpen ne válassz engem. Nézd meg a szóba jöhető szakemberek munkáját és azt válaszd, akinek a képein szívesen viszontlátnád magad.

  • Akinek a Nagy Napon ti vagytok a legfontosabbak, tehát nem vállal egy napra két esküvőt, nem küld mást maga helyett. Nem is gondoljátok, milyen gyakran előfordul!

  • Aki garantálja az emlékeitek biztonságát. Mindenképpen kérdezzetek rá, hogyan archiválja a képeiteket. Azoknak minimum 3 példányban kell meglenniük ahhoz, hogy teljes biztonságban legyenek.

  • A minőség garanciájára egy trükkös kérdés: kérdezzétek meg, megkaphatnátok-e a nyers képeket? Aki erre határozott nemmel válaszol, annak fontos, hogy minőségi munka kerüljön ki a keze közül. Munkájára igényes esküvői fotós soha nem ad át nyers képeket.

  • A jó esküvői fotós megbízható: pontosan érkezik, nem felejti otthon a felszerelésének egyetlen pici darabját sem, tisztességesen felöltözik.

Óvakodjatok attól, aki olcsó árakkal és hihetetlen kedvezményekkel kecsegtet benneteket. Az olcsó esküvői fotózásból sajnos törvényszerűen következik, hogy a fenti kritériumok valamelyikének biztos nem felel meg a kolléga. Mint ahogy nem lehet 800 forintért csúcskategóriás sportcipőt venni, néhány tízezer forintért cserébe nem lehet igényes esküvői fotószolgáltatást nyújtani.

Még nincs munkájára igényes, megbízható esküvői fotósod? 

Previous
Previous

3 tanács, hogyan tervezd az esküvői csoportképeket

Next
Next

Az olcsó hús és a fotózás esete – ami a kedvező esküvői fotós ár mögött van