3 tanács, hogyan tervezd az esküvői csoportképeket

el-1867.jpg

A mi esküvőnkön nem készültek csoportképek. Akkor még nem volt esküvői fotós rutinom, meg egyáltalán esküvői rutinom, szóval egyszerűen elfelejtettük. Nem élnek már nagymamák, szakítottak szerelmespárok, sosem tudjuk már újragyártani ezeket az emlékeket. Ezért azt javaslom, akármilyen kicsi esküvőt is terveztek, a kreatív esküvői fotózás mellett a csoportképeket se felejtsétek el!

Alapszabályok az esküvői csoportképekhez:

  1. Ahhoz, hogy mindenki rajta legyen, előre érdemes egyeztetni és betervezni az esküvői programba. Tudjon róla a fotós, a ceremóniamester, az esküvőszervező és a közelebbi családtagok. Nem jó, ha Jani bácsi éppen akkor megy el bagózni a templom háta mögé és a fél násznép őt hajkurássza.

  2. Találjátok ki előre, hogy milyen összeállításban szeretnétek fotókat: nagycsoportkép elég a templom előtt, vagy szeretnétek egyik családdal, másik családdal, barátnőkkel, kiskutyával, szomszéd nénivel is. Ezeket is érdemes megtervezni és leírni, mert az a tapasztalat, hogy a helyszínen általában elég nagy a kavarodás.

  3. Kell valaki, aki összetereli az embereket – és ezek ne ti legyetek. Erre feladatra is nagyon jó, ha van ceremóniamester, vagy egy talpraesett rokon, aki elvállalja az irányítást.

Arról nem is beszélve, hogy a helyszínen nyomtatott csoportkép szép köszönőajándék a vendégeidnek és dísze minden családi albumnak!

Previous
Previous

A papírkép varázsa – Miért szép és kortalan?

Next
Next

Hogyan válassz esküvői fotóst?