A papírkép varázsa – Miért szép és kortalan?

vz-2273.jpg

Megfoghatod, forgathatod, elteheted, előveheted, elzárhatod és kiteheted a falra. Odaajándékozhatod, eldughatod, előveheted, albumba rakhatod. És igen, szét is tépheted, ha éppen arról van szó. Cyber világ ide vagy oda, a papírkép örök. Varázsát nem adja vissza a merevlemezeken tárolt többezer digitális felvétel vagy kiposztolt múlékony pillanat sem. Egyetlen esküvői fotó a falon mindig többet fog érni. Az űrkorszakban is.

Pillanat emlékbe – papírképek azonnal
Emlékszem a pár őszinte örömére, amikor első kölcsönkért Instax gépet bevetettem egy esküvői fotózáson. Olyan őszinte volt a meglepődésük, hogy rögtön le is fotóztam. Értéket adott a pillanatnak.
Nem érdemes túlértékelni a technikát, de érdemes használni azt, ami hozzátesz az élményhez. Az azonnal nyomtatott papírkép – jegyesfotózáson, esküvői fotózáson, fotósarokban – mindenképpen ilyen. Ott, akkor, abban a felfokozott pillanatban kapod a kezedbe az emléket magadról, a barátodról, szeretteidről.

Mire használd az esküvőn?
Tapasztalt esküvői fotósként rendelkezésemre áll a technika, hogy azonnal papírképhez jussunk az esküvőn, de nézzük, mire jó ez valójában:

  1. Köszönőajándék – Az egyik legjobb esküvői köszönőajándék az csoportkép, amit már búcsúzáskor a vendégeid kezébe tudsz nyomni. Így az is elkerülhető, hogy az esküvő után még azzal kelljen foglalkoznod, vajon mindenkinek megköszönted-e, hogy eljött?

  2. Emlék – Akkor a legnépszerűbb az azonnal nyomtatott papírkép, ha fotósarkot is állítunk fel a vacsora helyszínén. A kellékekkel, különböző csoportokba verődött, megható, szép, vicces beállításokban készült képeknek mindig nagy sikere van – feldobják a bulit.

  3. Vendégkönyv – Nekem ez a személyes kedvencem. Az esküvői vendégkönyv egyszeri és megismételhetetlen. Talán soha többet nem lesznek így együtt azok, akiket szeretsz, használd ki az alkalmat! Az elkészült képeket ilyenkor két példányban nyomtatjuk: egyet kap az alany, egy pedig rögtön kerül a vendégkönyvbe, ahová aztán kerülhetnek a megható, vicces, összekacsintós idézetek, üzenetek. Higgyétek el, ez valóban örök emlék! Más, mint az esküvői fotó: nemcsak azt őrzi, milyen voltál szép ruhában, hanem, hogy milyen voltál te, a vendéged, milyen volt a kapcsolatotok. Igazi kandalló mellett merengős emlékalbum lesz belőle. Olyan nagy kedvencem ez, hogy egy külön posztot is szántam neki.

A papír örök
Vagy ha nem is örök, legalábbis még nem találtak ki jobb archiváló anyagot. Hittünk a CD-ben, aztán a CD napja leáldozott. Most hiszünk a merevlemezben, SD kártyában, felhőben és még ki tudja miben, de tudjuk-e, hogy ezeknek a napja is leáldozik-e egyszer? A papír viszont már bizonyított. Vannak képek, amik a pillanatnak készülnek: nem fáj nekik, ha csak néhány like-ot gyűjtenek csak maguk alá. De vannak olyanok, amik az örökkévalóságnak: azoknak papíron vagy fotókönyvben a helyük.

Esküvői fotóst keresel? Helyben nyomtatott papírképet szeretnél az esküvődön?

Previous
Previous

A szép esküvői vendégkönyv 5 titka

Next
Next

3 tanács, hogyan tervezd az esküvői csoportképeket