A szép esküvői vendégkönyv 5 titka

DSCF8254.jpg

Ott van mindenki, aki fontos nektek. Végigkísérnek benneteket ezen a szép napon: az esküvőtök napján. Ha meg szeretnéd őrizni az akkori arcukat, a gondolataikat, a nektek szánt kívánságaikat, nincs arra jobb mód, mint a helyben készült esküvői fotókból készült esküvői vendégkönyv.
Arról, hogy mennyire szeretem a papírképeket és milyen egyedi varázsa van a helyszínen nyomtatott fotónak, már megemlékeztem egy korábbi posztban. Arról is volt szó, hogy ezek legjobb felhasználása az esküvői vendégkönyv: ott, akkor a friss élménnyel és a frissen nyomtatott vicces vagy megható kép mellé tudnak a vendégek nektek üzenni. A végén pedig összeáll egy különleges és kizárólag nektek szóló könyv, amiben mindenkit megőrizhettek magatoknak. De hogyan lesz szép és valóban sikeres az esküvői vendégkönyv? Csupán 5 titka van.

gyz-3715.jpg

1. A jó esküvői vendégkönyv alapanyag
Kereskedelmi forgalomban is kaphatsz vendégkönyvet, de az a tapasztalatom, hogy ezek nem igazán megfelelőek a célra: legtöbbször félig sem telnek be és túl vékonyak a lapjai. Sokkal jobban jártok, ha rám bízzátok, így könyvkötészetben egyedileg készített vendégkönyvet kaptok, de akár otthon is nekiállhattok. Ennek az az előnye is megvan, hogy magatokra szabhatjátok a külsejét: lehet a borítón egy kép a jegyesfotózásból, nyomtathattok a nyitóoldalra mottót, idézetet és az egész harmonizálhat az esküvő egyéb dekorációjával. Ha azt szeretnéd, hogy nagyjából beteljen a vendégkönyved, a vendégeid számát oszd el kettővel és adj hozzá az összeghez 5-öt (abban az esetben, ha az üzenet a képpel egy oldalra kerül) és ennyi lapos legyen a könyv.

2. Fotót, de azonnal!
Az egyedi és valóban élményekkel teli esküvői vendégkönyv alapja a helyszíni fotónyomtatás. A csoportképek készítésekor kell arra figyelni, hogy mindenkiről legyen kép kisebb csoportban is, ezeket aztán a vacsora alatt én a hordozható nyomtatómmal kinyomtatom. Ilyenkor két példányt szoktunk nyomtatni: egyet az alanynak és egyet a vendégkönyvbe. Ezt rögön be is ragasztjuk mi, vagy az erre megbízott vendég és már csak az üzenet hiányzik. Ez a legjobb módja, hogy beteljen az album.

gyz-4141.jpg

3. Figyelj a részletekre!

Akkor lesz szép a vendégkönyv, ha a sokféle írás egyediséget, a kivitel pedig egységes kinézetet ad. Ezért mindenképpen készülj több ugyanolyan tollal, amit a könyv mellé teszel és természetesen jó minőségű ragasztóval. Ha nagyon profi akarsz lenni, akkor alátétet is tehetsz a lapok közé, hogy ne üssön át az írás. A végeredmény szempontjából célszerű jól kiválasztani a borító anyagát: legyen lemosható vagy sötétebb színű, hogy ha nem teljesen tiszta kézzel nyúlnak hozzá, a foltok ne legyenek feltűnőek.

4. Kell egy barát!
Akár a fotózkodásról, akár a vendégkönyv kitöltéséről van szó, a tapasztalat azt mutatja, hogy magától egyik sem indul be. Ezidáig azt láttam a leghatékonyabb megoldásnak, ha a pár megbíz valakit az esküvő résztvevői közül- legyen az barát, vőfély, ceremóniamester -, hogy gondoskodjon a következőkről:
1. Mindenki írjon a vendégkönyvbe és legyen rajta egalább egy fényképen.
2. Mindenki csak a rendelkezésére álló helyet töltse ki, ne firkáljon össze 4-5 lapot.
3. A vendégkönyv ne ragadjon le egyik asztalnál sem, kerüljön vissza a helyére, vagy járjon körbe.
4. Ne legyen pecsétes, borfoltos a gondosan elkészített album.

DSCF8252.jpg

5. Utómunkák
Az esküvő utáni otthoni kiegészítések már csak fűszerek a szép esküvői vendégkönyvben: beragaszthatod a meghívót, végére a csoportképet vagy a kedvenc esküvői fotókat. Zárhatjátok vagy nyithatjátok a könyvet a saját oldalatokkal, ahol ti üzentek egymásnak vagy a vendégeiteknek. Olyat is láttam már, hogy az esküvőről írt visszajelzéseket, köszöneteket másolta be a pár az album végére. A legjobb utómunkához azonban egy nagyon jó minőségű radírra van szükséged, amivel tisztává varázsolhatod a lakodalom hevében összekoszolódott lapokat. Így aztán teljes pompájában kerülhet fel az új család polcára ez az örök emlék.

Ha a szép vendégkönyvedhez szép és természetes esküvői fotókat szeretnél, kérj ajánlatot esküvői fotózásra!

Previous
Previous

Miért ne engednéd be a fotóst a készülődésre?

Next
Next

A papírkép varázsa – Miért szép és kortalan?