Miért ne engednéd be a fotóst a készülődésre?

zt-0089.jpg

Ha valódi lelkesedéssel készülsz az esküvőd napjára, akkor most mindenképpen figyelj rám! Azok az esküvői fotók, amiket az emberek bekeretezve a falra tesznek, albumba simítanak, mindig hazudnak. Egy-egy olyan pillanatát örökítik meg az esküvőnek, amikor minden tökéletesnek látszik és kicsit színpadias: mindenki gyönyörű, mindenki mosolyog, minden fodor és szájszeglet a megfelelő állásban ragyog. Szép? Igen. Igazi? Nem.

A csoda létrejön. Nem varázsütésre teremtődik, mint a mesében, hanem szépen, lépésről lépésre alakul és ettől lesz igazán különleges. Ha a szép, teljes pompájában ragyogó esküvői fotónak igazi értéket akarsz adni, engedd be a fotóst  a készülődére is! Akkor évek múlva láthatod majd, hogy milyen volt az a reggel, kik voltak melletted, hogyan vált egy szürke szombat ragyogó ünneppé.

ll-0085.jpg

Az esküvői készülődés fotózása abban segít, hogy a napod egészének történetét megörökítsük. Hogy ha valaki – akár majd a gyereketek -, végiglapozza majd egyszer az esküvői fotókönyvet, albumot, beleélhesse magát, ott legyen veletek.

Attól tartasz, hogy a fotós jelenléte feszélyez majd? Akkor érdemes tudnod, hogy nem szoktam a teljes készülődésen jelen lenni: az érdekes és publikus pillanatokban készítek néhány jó fotót, aztán diszkréten odébb állok. Hogy mi a publikus pillanat, azt te döntöd el: volt már, aki minden probléma nélkül behívott a teljes öltözésre és olyan is, akit már csak cipőhúzás közben fotóztam. Vérmérséklet kérdése.

kt-0156.jpg

Inkább az bizonytalanít el, hogy nem leszel szép a képeken hajcsavarókkal vagy alsószoknyában? Ezért nem érdemes aggódni: a készülődés képei mindig sejtelmesek, a történés a lényeg és nem az egyes szereplők. Egyébként is utólag válogatjuk a képeket. Semmi olyan nem kerül sem albumba, sem az oldalamra, amivel nem értesz egyet.

Kedves visszahúzódó vőlegény! Bár úgy tűnik, hogy a menyasszonyod körül forog az élet az esküvőfotózáson, nélküled nem teljes a történet. A pillanat, amikor édesapád megköti a nyakkendődet, vagy a testvéreddel hülyéskedtek, nagyon fontos momentumok: kapcsolatokról szólnak, szeretetről, egymás felé fordulásról. Ne foszd meg magad, ezektől a fontos emlékektől!

fa-2208.jpg

Az esküvői készülődés fotózása olyan, mint egy sodró lendületű, izgalmas könyv. Agatha Christie-nek is – hogy megkímélje szegény jó Poirot felügyelőt az izgalmaktól és csökkentse a könyve nyomdaköltségét – elég lett volna annyit írnia: 12 ember megöl valakit az Orient Expressen, hogy igazságot szolgáltasson.

Benne van a lényeg? Benne. Élvezetes és emlékezetes? Nem.

Te is így gondolj a készülődés fotózására!

Szeretnél látni fotókat az esküvői készülődésről? Kattints a Történetek menüpontra és nézd végig a képeket!

Previous
Previous

Miért jó esküvői fotósnak lenni Pécsen?

Next
Next

A szép esküvői vendégkönyv 5 titka